Note de gingășie

duminică, 24 mai 2015

                 Se spune că femeia este precum o floare: gingașă, pură, inocentă, firavă. Talia ei se aseamănă cu tulpina unei plante, iar sentimentele complexe pe care le trăiește, emoțiile profunde se pot descrie ca niște petale delicate. Ea are nevoie ca și florile, de grijă și atenție, iar dacă este uitată se frânge, usucă, moare. Nu trebuie să existe grad de comparație între o femeie și o alta, căci nici între iasomie și lăcrămioară, ambele plante cu flori albe, nu există critici: sunt la fel de parfumate și deosebite. Când simte pericol, ea se închide precum ”Regina Nopții” ziua, suspinând în tăcere, luptând cu ea însăși și cu orgoliile ce-i macină sufletul. Ea are curajul să viseze dincolo de orizonturi, să-și planifice în detaliu un viitor stabil, financiar și familial, de la care să nu se abată. Ea propune tipare și nu renunță la ele, chiar dacă rigiditatea îi îngenunchiază toți posibilii oameni deosebiți ce nu se încadrează în standarde. Vrea libertate, căci din ea își reîncarcă bateriile pentru activitățile de zi cu zi și se teme de posesivitate și agresiune, fizică sau verbală. Se simte comod în echilibru, dar nu se poate stăpâni să nu își caute garanții, în cazul în care acțiunile sale o vor duce la eșec.
                    Există însă un moment în viață în care își întâlnește alesul, îi devine mireasă, iar tabloul trebuie neaparat întregit cu flori, suratele cu care ea se aseamănă. Dar cum a aparut buchetul miresei în peisajul nunților? Încă de pe vremea grecilor și a romanilor, miresele purtau ghirlande cu flori parfumate pentru a alunga spiritele rele și pentru a fi ferite de ghinioanele ce le-ar fi putut strica nunta. Mai târziu, ghirlandele au fost înlocuite cu buchețele din plante puternic mirositoare, introducându-se mărarul, pe care tinerii însurăței trebuiau să-l mănânce la finalul ceremoniei, căci se considera că această plantă crește apetitul sexual și favorizează reproducerea. Prin secolul 19, la ceremonia de nuntă dintre regina Victori și prințul Albert, buchetul miresei capătă contur, fiind alcătuit exclusiv din flori, îmbinate totuși cu câteva plante medicinale. În zilele noastre, acesta a devenit cât mai complex, sofisticat, făurit în detaliu de maeștrii florari pentru a conferi mireselor chipul sufletului lor în oglinda gingășiei florilor din buchetele de mireasă.
Printre acești deosebiți maeștrii și totodată eroi ai nunților de poveste se numără și InBloom- Events, care garantează că nunta ta va fi presărată cu flori, care prin parfumul și culoarea lor spun o poveste fericită de cuplu. 
Aranjamentele florale nu trebuie să lipsească de la niciun eveniment marcant din viața ta, fie că e vorba de botez sau de nuntă, ele trebuie alese cu grijă, în ton cu tematica propusă și locația aleasă. Invitații sunt plăcut surprinși să găsească pe mese aceste plante delicate, iar fetele nemăritate abia așteptă să vâneze buchetul miresei.

Se spune că în funcție de florile pe care ți le alegi pentru buchetul din ziua nunții, există și o caracteristică dominantă a fiecăreia- de exemplu, violetele întruchipează o mireasă loială, floarea soarelui- o mireasă veselă, trandafirii roșii- mireasa pasională, iar cei albi pe cea inocentă. Zambila poate simboliza o mireasă grăbită, gălbenelele- o mireasă geloasă, iar bobocii de trandafir o mireasă nepregătită pentru viața de familie.
Oricum ești, contează că ești unică și ai cu siguranță ceva special în adâncul sufletului. InBloom- Events se va ocupa ca și mesajul pe care vrei să-l transmiți la evenimentul tău deosebit să fie înconjurat de magia florilor, de la aranjarea sălii, până la pregătirea lumânărilor de nuntă sau botez.


Share Button

Un comentariu:

  1. Interesanta povestea aparitiei buchetului miresei :)! Nu stiam ca inca de pe vremea grecilor si a romanilor, miresele purtau ghirlande cu flori parfumate. Interesanta semnificatia buchetului de mireasa.

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta bună sau rea contează pentru mine.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS