Frații fosfor și magneziu

luni, 30 martie 2015

Bună cu dimineața! V-ați făcut cafeaua? Ca viitoare farmacistă, astăzi am de gând să iau la purificat două dintre elementele chimice vitale vieții noastre: fosforul și magneziul.

Fosforul- generator de energie

Cu toții știm că acest element este introdus prin alimentație sub formă de fosfat și alături de calciu asigură rezistența oaselor și a dinților. Principala lui acțiune este mineralizarea substanței osoase, dar este și un bun stocator și generator de energie. Fosforul ajută la formarea pereților celulari, dar este și parte componentă a structurii ADN-ului. Tot el intervine în reglarea pH-ului sangvin, iar 90% din totalul său este regăsit în structura oaselor. Aportul zilnic de fosfor este de 700 mg și poate fi obținut dacă consumăm: fructe (cocos, prune uscate, curmale), legume și verdețuri (varză, mazăre, soia, pătrunjel), fructe uscate (alune, migdale, nuci), carne (ficat, carne de pui sau vită), lapte și brânzeturi, dar și paste, pâine integrală, fructe de mare (creveți. ton, somon). 
În cazul unui deficit, putem vorbi despre osteomalacie la adulți sau rahitism în cazul copiilor. Carențele din timpul creșterii afectează structura oaselor, provocând demineralizarea acestora. Fosforul este în strânsă relație cu vitamina D, iar deficitul acesteia cauzează un dezechilibru al cantității acestui element. Dar deficitul fosforului poate fi strâns legat și de anumite patologii, cum ar fi: hiperparatiroidism, malabsorbție, alcoolism sau osteoporoză. 
Excesul de fosfor este eliminat în mod normal prin urină, iar reținerea acestuia poate fi cauzată fie de niște disfuncții la nivelul rinichiului, fie de hipoparatiroidism. Acest exces poate cauza boli cardiovasculare, osteodistrofie renală ori calcificări extrascheletice. 

Magneziul- cofactor indispensabil


doza zilnică de magneziu




Magneziul este un important cofactor în cazul a peste 300 de reacții enzimatice cunoscute, în sfera activității metabolice, iar mecanisme precum metabolizarea glucozei, oxidarea acizilor grași, activarea aminoacizilor, ori producerea energiei necesită acest element chimic. El este implicat atât în formarea proteinelor organismului, cât și în transmiterea informației genetice. Alte roluri sunt: sporește adaptarea la frig, participă la vasodilatație.


Lipsa magneziului determină simptome ca: anemia, datorată distrugerii globulelor roșii, tahicardie, dereglări psihice, frică, confuzie, depresie, dezorientare, halucinații, irascibilitate, pierderea poftei de mâncare. dar pot apărea și semne neurologice, ca: junghiuri, tremur, convulsii, durere, astenie, membre reci.
În cazul unui supradozaj și a unei disfuncții la nivelul rinichilor, are loc reducerea pulsului, oboseală, sete, vomă, senzație de greață.
Pentru a te bucura de beneficiile magneziului, farmaciile independente Vivat Familia îți propun suplimentul alimentar Equilibra. El contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos, menținerea sănătății sistemului osos și a dinților, dar și reducea oboselii sau a extenuării.
Vivat Familia este un lanț de farmacii independente ce interacționează săptămânal cu peste 700.000 de oameni, având sub egidă circa 800 de farmacii din țară. E simplu să recunoști o farmacie Vivat...pornește chiar astăzi în căutarea celora din orașul tău. 

Doar aici stau la dispoziția ta sute de experți gata să-ți asculte ofurile și să te îndrume către o medicație corectă și eficientă. O calitate importantă a farmaciilor marca Vivat este trusa Vivat- pentru o stare de bine, care se adaptează nevoilor tale în funcție de sezon, cu produse atent selecționate. Campania vehiculată luna aceasta se adresează femeilor, conținând produse precum: Feminost, Urinal Medical, Activit Imuno Forte, Acutil sau Refflor Forte la prețuri accesibile.

Vizitează farmacia Vivat în orașul tău!!!




Share Button

2 comentarii:

  1. Mult noroc pe mai departe in viitoarea cariera!

    Am o intrebare: Cu ce sa combin de exemplu calciul si magneziul pentru a fi sigura ca de absoarbe si nu e doar eliminat direct?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai exista numeroase suplimente cu vitamine si minerale. Il poti incerca pe acesta, care este facut din ingrediente naturale, desi e mai scumput ca altele de pe piata http://secom.ro/produse/portofoliu/calcium-magnesium-with-vitamin-d/
    Sau poti incerca doar sa ai o alimentatie corecta, cu un aport normal de magneziu din: migdale, seminte de in, somon, avocado, banane, ierburi aromatice, dar si un aport firesc de calciu: din lapte, seminte de susan, branza grasa, spanac, broccoli. Ai grija totusi sa nu exagerezi cu ele in alimentatie.

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta bună sau rea contează pentru mine.

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS