De-ale Studenției

duminică, 28 septembrie 2014


Duminică bună, dragilor! M-am furișat săptămâna trecută într-un loc minunat, un alt colțișor de paradis al țării noastre și anume Tabăra Lăpușna, din Târgu-Mureș, participând la un curs de Cultură Organizațională, din cadrul UNSR Academy. A fost o nebunie…s-au reunit reprezentanți din vreo 12-14 centre universitare din toată țara, adevărați studenți valoroși din asociații studențești, pe diverse domenii de activitate. S-a povestit despre ce face fiecare, ca voluntar în propriul oraș, cât de mult este susținută asociația în care activează de autoritățile locale, universități, etc. și s-au legat prietenii strânse. S-a mai adăugat încă o experiență de neuitat și un tablou cu oameni faini în sufletul meu, pe care nu l-aș fi putut imortaliza fără tableta mea, Samsung  Galaxy Tab 4. Și pentru că memoria ei de stocare este de 16 GB mi-am permis să pozez orice moment și peisaj de vis, pentru că, povestind celor de acasă, fără imagini concludente, e cam greu. M-am bucurat de fiecare clipă petrecută în inima muntelui, de care mi-e atât de sete de fiecare dată ( căci m-am născut colcăind în câmpie).
Tocmai înainte cu două-trei zile îmi venise tableta comandată de pe un site prietenos recomandat de un amic, care mi-a explicat despre funcționalitatea 3G/4G a tabletelor, cu care pot share-ui orice, chiar și dacă m-aș afla în țara lui Moș Crăciun. Ce mi s-a părut interesant atunci când am avut incredere în cei de la ORINGO a fost garanția princiară pe care o avea tableta mea (adică dacă mi se strica, acești tipi veneau și-mi luau tableta și mi-o trimiteau tot ei acasă ca nouă), transportul a fost gratuit și o puteam returna în 14 zile, dacă imi tuna că vreau altceva de pe site-ul lor.
Pentru că recunosc că încă beneficiez de “banii părinților” era destul de complicat să le cer lor să-mi dea toată suma de bani pentru achiziționarea produsului mult dorit, așa că am comandat-o în rate fixe, foarte accesibile.
Dacă ți-e poftă de niște gadget-uri noi și ai chef să-ți vezi “marfa” cerută la livrare, să te bucuri de confort și profesionalism, apelează cu încredere la ei.


Mai jos am postat câteva imagini cu această reuniune a studenților din toată țara la care am participat:





Foame de tehnologie satisfăcută și în România

joi, 25 septembrie 2014


După ce am cutreierat și alte meleaguri ale țărișoarei noastre, m-am decis să mai șterg praful de pe blog cu un articol destul de interesant (cred) pentru pasionații de tehnologie și nu numai. Am auzit cum că cei de la QuickMobile sunt foarte generoși cu România, livrând cu rapiditate numeroase device-uri în țara noastră, chiar imediat după lansare lor la nivel mondial., plasându-ne pe harta țărilor care se bucură de tehnologie la cel mai înalt nivel.
Dar cine-s bravii de la QuickMobile? Lansat în martie 2005, QuickMobile s-a diferențiat în scurt timp ca unul dintre cei mai importanți retaileri de IT&C din mediul online în România. La ei poți “shopping-ui” într-un mod unic, căci livrare se face în ziua în care ai dat comanda, garanția produselor poate ajunge până la patru ani și te poți bucura de servicii express de neegalat.
Tot ei au adus noutățile lumii și la “picioarele” clienților români, oferindu-le posibilitatea de a se bucura de noul Iphone 6 chiar după lansarea lui, scutindu-i mereu de ore întregi de stat la coadă în fața magazinelor. Pasionații consumatori români ai brandului Apple și-au ales modelul potrivit necesităților lor: Iphone 6 sau Iphone 6 Plus și au așteptat comod și la “căldurică” în casele lor telefonul mult visat.
Telefonul ăsta deștept s-a lansat la începutul acestei luni și promite a fi o piesă de rezistență în domeniul vânzărilor pentru cei de la Apple. E cu adevărat un cadou pe care toți și l-ar dori sau pe care se ambiționează să-l obțină cumva.
La Cristi pe blog ai șansa reală de a câștiga acest telefon mult râvnit de clienți, încercând să răspunzi la două întrebări simple cărora am vrut și eu să le dau de capăt în această postare. Ai șansa deci, printr-un singur comentariu să participi la tragerea la sorți și dacă ești norocos de fel să te alegi cu un astfel de device modern.


Iată cât de delicios este Iphone 6:

Florăria mobilă a ajuns și în casa mea

vineri, 19 septembrie 2014

             Drăguțăăăă, ce eveniment neașteptat din partea ta, tocmai în această zi de 19 septembrie 2014. Mă întreb curioasă: Oare ce sărbătorim?? Știu doar că mai sunt zece zile până încep facultatea, lucru pe care tu nu l-ai marca în niciun fel. Am uitat de vreo amintire ce ne leagă pe amândoi de această zi?...gen: Când am mâncat primele jeleuri împreună sau când ne certam pe cine mângâie azi pisica? Dar au fost multe zilele acelea și știm amândoi că s-au făcut uitate…

Defapt cred ca încep să-mi amintesc cât am fost de bosumflată când mi-ai spus aseară că pleci la București, fără mine, cu treburi. Azi dimineață te-am găsit cu fața aia de copil nevinovat pe care o afișezi când vrei să faci rost de pupici și cu un super aranjament floral în mână. Te-a mirat cum brusc mi-am schimbat atitudinea și am țopăit în pijamale, de parcă mă văzusem cu Moș Craciun în jurul bradului. După ce     te-am îmbrățișat și pupăcit te-am întrebat, cum sunt curioasă de fel, de unde ai făcut rost de minunăția aia? Mi-ai spus că înainte de a pleca din București spre casă ai găsit un fluturaș care ți-a șoptit că poți face rost de niște flori în 2 ore pentru persoana cea mai dragă ție. 
Am aflat că cei de la Florăria Mobilă erau eroii zilei mele, iar ostașul trimis pe “frontul bătăliei” ai fost chiar tu. 
                 Nu pot decât să mă bucur nespus, iar surpriza ta mi-am reîmprospătat ziua și mi-a revigorat inima. Am accesat și eu site-ul și mi-am bucurat ochii cu tot felul de flori și floricele, elegant așezate și asortate, frumos organizate pe diverse categorii, cum ar fi: coșuri cu flori, aranjamente, buchete, flori pentru ocazii și evenimente. Norocoși mai sunt bucureștenii cu un astfel de serviciu, care îți construiește buchetul dorit în doar două ore și ți-l aduc gratuit “la locul faptei”. 
Cu siguranță mama va fi invidioasă pe trandafirii mei, dar o voi liniști spunându-i că dacă serviciul se extinde cu livrarile până la Galați, va fi și ea norocoasa care va primi un astfel de dar, doar că alcătuit din florile ei preferate, garoafele.

Ce zici? Aceste aranjamente sunt cadoul ideal și pentru persoana dragă ție?

Pe unde-am mai cutreierat

miercuri, 17 septembrie 2014

         (Citește, distribuie și comentează acest articol și poți câștiga un voucher. Detalii în josul paginii.)

    M-am bucurat să lipsesc o săptămână din mediul online și totodată din civilizația poluată și încărcată de atâta surmenaj și să mă destind cu câteva exerciții inteligente și de mare folosință pe viitor într-un colțișor drag mie, muntele…mai precis în zona Transfăgărășan-Bâlea Lac. Încă odată   m-am convins de averile atât de puțin cunoscute ale țării noastre, de existența unor oameni valoroși care merită tot respectul și toată susținerea.  Am participat la unul din modulele Rescue Camp, destinate persoanelor cu experiență în sfera situațiilor de urgență, iar pregătirea propriu-zisă a inclus: Cursuri de Basic Life Support & Trauma Management, Cursuri de noduri și alpinism, Simulări și exerciții practice de salvare, Tehnici de supraviețuire și orientare montană, precum și Tehnici de coordonare și intervenție situații de urgență.
Am ajuns acolo fără o prea mare rezistență sau forță fizică, dar am plecat destul de “căliți”, cu un bagaj de cunoștinte variate în domeniul medical și alpinism utilitar. A fost o experiență unică, care  m-a fascinat profund, mi-a intensificat “dragostea” de “munte” de care sunt atât de bolnavă și m-a făcut să descopăr oameni care s-au cuibărit într-un locșor special în inima mea.

Cam așa s-a desfășurat evenimentul: 

M-am gândit însă de nenumărate ori, văzând în viața de zi cu zi, la știri ori prin ziare persoane cu dizabilități, oameni bolnavi de-a binelea și nici nu-mi pot imagina măcar durerea existentă în  sufletul lor, deoarece nu se pot bucura de libertatea mișcării. Mă cert acum pentru orice nemulțumire pe care o manifestam în trecut în fața familiei, când nu-mi ajungeau niciodată banii de buzunar primiți, nu eram mulțumită de aspectul meu fizic, găsind în orice lucru o sumedenie de defecte. Am conștientizat cât de importantă este sănătatea, de care ne amintim din păcate doar atunci când se deteriorează.
Cu siguranță nu m-aș fi bucurat de această minunată escapadă din cotidian, dacă aș fi suferit de vreo boală care să nu-mi permită să mă aventurez în explorarea munților. Iată de ce uneori ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a fi revoltați din orice nimic, de a ne strofoca referitor la cum să fim împliniți financiar, indiferent de programul de lucru, uitând să comunicăm cu ceilalți, căci bietul organism care se chinuie să ne “suporte” capriciile poate ceda.

După cum afirma și Francis Bacon- “Un organism sănătos este camera de oaspeţi a sufletului, un organism bolnav o închisoare”, consider că starea de sănătate este un dar neprețuit de care trebuie să avem mare grijă, iar ca organismul să nu mai fie atât de firav în lupta cu evoluția omenirii și a produselor eu vă recomand cu încredere un imunomodulator natural, Septilin (producător Himalaya), supliment din extracte vegetale, căci previne infecțiile respiratorii bacteriene pe care le putem căpăta la tot pasul, datorită poluării, gripa, virozele, infecțiile ORL sau afecțiunile alergice. Este un adevărat scut al corpului tău, care se poate administra întregii familii și care intensifică apărarea imunitară, prin intermediul ingredientelor naturale, cum ar fi lemnul dulce și guduchi.


!!!!!Atenție: Dacă lași un comentariu referitor la acest articol, exprimându-ți opinia în legătură cu importanța sănătății sau cu produsele Himalaya poți câștiga un voucher de 50 de euro cu care-ți poți cumpăra produse de pe http://www.hboutique.ro/.

Cum să-ți reziste display-ul?

marți, 16 septembrie 2014

Ajutor!!! Telefonul meu este zglobiu, iar oriunde l-aș pune cade și iar cade și chiar m-am săturat să-mi frângă inima și Ami( nepoata mea) care se joacă destul de des cu el, cu mine în spate făcându-mi rugăciuni de “protecție display”. Dar cum rugăciunile nu funcționează și pentru tehnologie, încă nu e un GodDroid care să facă să dispară zgârieturile sau să binecuvânteze vreun display făcut franjuri, hai să apelăm măcar de azi la soluții realiste și deștepte.
I-am găsit pe inteligenții aștia de la Smart Protection, care spun că nu este de ajuns o banală folie cumpărată și decupată de tine acasă și că e cazul să nu ne mai prostim și să alegem calitatea. Veți găsi la ei patru categorii de folii și anume: Clasic Smart Protection- invizibilă, cu o acoperire totală: față/spate, grad militar, calitate premium; Tempered Glass-Ultra Smart Protection- cu cel mai mare grad de rezistență existent până acum( 9H pentru cunoscători); Privacy Smart Protection- rezistentă la zgârieturi și anti reflexie și nu în cele din urmă Mirror Smart Protection- care pe lângă avantajele unei protecții de calitate înaltă îți oferă posibilitatea de a-ți admira și aranja chipul de câte ori privești device-ul tău ( pe care eu mi-o doresc). De reținut este că ultimele trei pachete prezentate se folosesc doar la protecția display, iar pentru optimizarea serviciilor este recomandat să achiziționați pachete mixte care cuprind și folia pentru spate.
Nu contează ce device deții, căci acești specialiști sunt capabili să realizeze pentru tine orice folie pentru orice model în 24 de ore.  Tot ei te învață cum să instalezi aceste folii, oferind chiar și garanție pentru ele. Pe site găsiți de asemenea opiniile cumpărătorilor care se bucură de acest serviciu, precum și filmulețe care demonstrează că tot ce-am pomenit anterior nu au fost doar baliverne.

Iată un exemplu: 

De-ale publicității

luni, 15 septembrie 2014

Cu toții știm că atunci când vine vorba de afaceri mici și abia înfiripate e greu să treci de “zidul concurenței” bine consolidat de marile branduri. Nu este chiar imposibil să te faci remarcat, iar cheia succesului stă întotdeauna în prima apariție. Când afirm asta mă gândesc exact la primul impact pe care-l are clientul tău cu firma/afacerea propusă de tine și care este strâns legat de un logo. Emblema business-ului tău trebuie să fie cât mai originală și să atragă “ochiul curios” al vizitatorului. Prima impresie contează întotdeauna, iar cei de la Logo1 au experiența necesară (de peste 10 ani) pentru a transforma ideea ta într-o siglă aspectuoasă, demnă  de serviciile oferite de tine. Acest site mai poate realiza pentru tine și cărți de vizită, pachete identitate companie, bannere, precum și cosmetizarea paginilor web.  Pachete au prețuri avantajoase, iar părerea clientului contează. Adams Supplements, Zeletin, Buchete Delicioase sunt doar câteva dintre brandurile care și-au realizat sigla cu ajutorul Logo1. Dacă vrei să te convingi și tu că merită, accesează acest site și alege oferta care ți se potrivește.

Dețin acest blog din 2011 și până acum m-am ambiționat și încăpățânat să-mi realizez singură bannerele, deși nu pot spune că am suficientă experiență în domeniu. Sunt sigură ca Logo1 mă poate ajuta să transpun esența blogului meu într-un banner care să atragă un click și “să-mi facă rost” de mulți cititori. Că tot veni vorba de logo-uri mi-am amintit de cum aveam de gând, împreună cu sora mea și o verișoară să ne deschidem un mic atelier de confecționat brățări, cercei, coliere și other stuff. Am început să preluăm materialele necesare, dar mica afacere a rămas doar la stadiul de vecini și familie, fără promovare online, așa că după ce ne-am umplut rudele de brățări am decis să uităm de ideea noastră. Tind să cred că ar trebui să-mi reformez “echipa de furnici” și să ne apucăm de chițibușit accesorii pe care să le promovăm printr-un logo interesant. Eu apelez la  www.logo1.ro, voi?

Copil fiind, de urși mă îndragosteam

duminică, 14 septembrie 2014

               Dimi bună, prieteni. În curând nepoțica mea își serbează ziua de naștere și m-am gândit să-i ofer un cadou drăgălaș. Chiar dacă împlinește deja 13 ani n-am să dau fuga prin magazine să-i cumpăr hăinuțe și accesorii sau cine știe ce rechizite (n-are nicio vină că s-a născut în plin început de “sezon școlar”). Consider că o jucărie de pluș ar fi cadoul perfect (ar fi și pentru mine…cred ca și la 50 de ani mi-aș dori unul). Cine zice că aceste pufoșenii n-au utilitate este cu siguranță prea ancorat în realitate și banal. Eu cred că sunt numai bune de strâns în brațe în nopțile reci de toamnă-iarnă, numai bune de smotocit când vorbești la telefon, perechea ideală de dans prin casă când încerci să te convingi să te apuci de curățenie, o chestie ce-ți amintește de copilărie și reaprinde făclia ei în sufletul tău. Frunzărind mediul online(menționez că nu prea aveam timp de hoinărit prin magazine), am descoperit un site tare “delicios” cu “ființe de pluș” pe mărimea și pe buzunarul fiecăruia. Site-ul se numește ePufos.ro și o să te îndragostești cu siguranță de o jucărie de-acolo! Am pus câteva link-uri în articol!!!
      Urșii mari de pluș n-au vârstă, te fac să te simți mereu tânăr și vor smulge un zâmbet prietenesc chiar și celui mai spân om, deși nu vorbesc, cântă sau fac treburi gospodărești.


       Eu am ales deja cadoul pentru nepoțică și deși a trecut și ziua mea, cred ca mi-aș mai face un cadou și mie, căci am o slăbiciune pentru dulciuri și jucării de pluș. 

Cu alte cuvinte, dacă vrei să-ți impresionezi juniorii din familie, iubita ori să faci un cadou care să amintească de cea mai pură perioadă din viața unui om, alege jucăriile de pluș.





Despre cum să faci mălai pe net sau nu

sâmbătă, 13 septembrie 2014

Nu sunt adepta reclamelor și câștigurilor fabuloase atât de vehiculate în mediul online. Nu cred în avocați din Nigeria care-ți trimit moșteniri fantomă pentru care trebuie să plătești taxe și nici în clasicele “Cum să faci bani online?”,  “Muncește de acasă”. Recunosc că nu m-am încumetat să încerc aceste variante, dar până la urmă mi-ar folosi și mie niște bănuți. Nu demult îmi circulă printre amici o jucărie de site, ce pare oarecum credibil în ceea ce privește realizarea de venituri din două motive și anume:  1. Bănuții oferiți sunt puțini și se pot acumula destul de greu. 2. Site-ul e verificat de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Totuși eu abia m-am apucat să “click-uiesc” pe el așa că nu pot garanta că sumele greu strânse ajung până la urmă pe cardul “muncitorului”, dar v-aș sfătui să încercați sau eventual aștept câteva opinii dacă l-ați încercat deja sau dacă nu credeți o iotă din ceea ce vă promite.

Site-ul se numește MailDirect! Tot ce trebuie să faci este să-ți creezi un cont, folosind datele reale și ulterior vei primi mail-uri pentru care vei fi plătit cu câțiva cențișori dacă le distribui, vizualizezi. Cu cât ai mai mulți asociați, cu atât cresc cențișorii. Spor la mălai!!! Înscrie-te aici și vezi care-i treaba!

Orice

miercuri, 10 septembrie 2014

Orice lacrimă sfâșie din mine,
Partea bună și-o duce-n partea rea
Simt în mine doar ură și suspine,
Și mă-mpac că nu mă poți salva.

Faci din mine firav gând de sinucidere,
Așterne-mi totuși iarbă peste pietre să am căderea lină…
Nu sunt de vină….am vise vinovate
Cine m-alină? Când ele pleacă-n zori cu-o noapte.
Deși vine lumină prefer să cerșesc întunericul meu,
Ca să mă chinui… cu mine însămi sunt doar eu.

Mi-e dor și mă dor toate la orice căzătură,
Din râul otrăvit nu mă abțin să iau o gură…
Și poți să-mi spui să mă opresc să trăiesc,

Căci n-aș face-o să risc bucăți de amintiri ce mă hrănesc.

Ai, și-am zis verde... Și-am zis verde lemn uscat...

marți, 9 septembrie 2014

 și folclor am promovat/ o artistă ce nu s-a stins/și-a făcut din muzică Înviere și Vis.

           Și lumină și zâmbet se făcu pe chipul meu când am auzit că “Regina cântecului românesc” este readusă în prim plan într-un eveniment muzical ce se va desfășura și în orașul meu, Galați, în octombrie. Mă bucur foarte mult că s-a decis ca spiritul acestei mari personalități să fie omagiat în cadrul turneului ROOTS REVIVAL ROMANIA-COLORS OF MARIA, ce va avea loc în 10 orașe ale țărișoarei noastre. Deși artista s-a născut la București sunt sigură că locuitorii Galațiului sunt însetați de a asculta muzică bună, iar acest turneu este o șansă enormă de a o face.

Sursa pozei
            Știm cu toții că Maria Tănase a avut un repertoriu extrem de vast ce-a cuprins cântece din toate regiunile României și din toate categoriile: doine, de nuntă, de leagăn, de joc (hore, sârbe, învârtite, jienești), de dragoste, lăutărești, satirice, de petrecere, bocete. Cu patru luni înainte de a împlini 50 de ani, pe 22 iunie 1963, s-a stins din viață, în urma unui cancer pulmonar, cea care a fost numită de Constantin Brâncuși "reprezentanta întregii românimi".
       Proiectul muzical și multicultural reunește artiști din 7 țări, fiind un turneu de muzică improvizată în care folclorul românesc devine sunet pur, universal și este la ediția a doua, prima fiind dedicată muzicii maramureșene, fiind finalizată cu realizarea unui album. În această ediție se promovează cel de-al doilea CD, înregistrat live la Sala Radio în primăvara acestui an.


Pe scena Roots Revival Romania vor urca: Mehdi Aminian (IRAN) – Ney; Mehmet Polat (TURCIA) –Oud; Leila Renault (FRANȚA) – Bas; Emmanuel Hohvannisyan (ARMENIA) – Duduk; Hristina Beleva(BULGARIA) – Gadulka; Monica Mădaș (ROMÂNIA) – Voce; Maria Casandra Hauși (ROMÂNIA) – Voce; Aleix Tobias Sabater (SPANIA) – Percuție.

Programul turneului:

Craiova: 23 septembrie- Teatrul Marin Sorescu
Timișoara: 25 septembrie- Teatrul Național
Oradea: 26 septembrie - Casa Sindicatelor
Cluj-Napoca: 28 septembrie- Filarmonica Transilvania
Sibiu: 29 septembrie- Casa Sindicatelor
Brașov: 01 octombrie- Centrul Reduta
Iași: 03 octombrie- Teatrul Luceafărul
Galați: 04 octombrie- Casa Studenților
Constanța: 06 octombrie- Casa Sindicatelor
București: 11 octombrie -Sala Radio
București: 12 octombrie -Sala Radio

BILETE

Biletele pentru turneul Colors of Maria pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro
Biletele au preţuri cuprinse între 40 şi 60 de lei în ţară şi între 40 si 80 de lei în București, în funcţie
de categorii, concertele încep la ora 20:00.
Un eveniment organizat de Twin Arts cu sprijinul Sensiblu.

Mai multe detalii despre turneu şi cd pe http://roots-revival.com/ 

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS